23948sdkhjf

Vågenergiprojekt närmar sig start

Eco Wave Power, EWP, har slutfört monteringen av sin hydrauliska energiomvandlingsenheten i hamnen i israeliska Jaffa, och har överlämnat resten av projektet till Siemens. 

Projektet är en del i EWP:s arbete mot att kommersialisera sin vågenergiteknologi. 

– Resultaten vårt ingenjörsteam och våra underleverantörer har uppnått hittills stärker vår tro på den kommersiella potentialen som Eco Wave Power teknik har. Utvidgningen av Jaffa Port projektet, i samarbete med EDF Renewables IL och medfinansiering från det israeliska energiministeriet, kommer att uppgradera EWPs teknik betydligt och minska skalningsriskerna i våra kommersiella projekt, säger Inna Braverman, grundare och vd för Eco Wave Power. 

Hela hydraulenheten har monterats i en fraktcontainer i standardstorlek på land, precis som ett traditionellt kraftverk. Den kompakta och bärbara designen möjliggör enkel och effektiv transport till platsen. Vidare kommer driften och underhållet att utföras fullt ut från land, utan behov av dykare, marina fartyg, undervattensförtöjning, kablar och andra marina installations-, drift- och underhållsmetoder som är nödvändiga för lösningar till havs. 

Parallellt med att slutföra monteringen av EWP:s hydrauliska omvandlingsenhet påbörjade Siemens elektriska monterings- och installationsarbeten. Denna process kommer att följas av ett slutligt vågsimuleringstest före transport till den slutliga implementeringsplatsen för installation och nätanslutning. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062