23948sdkhjf

Batteritillverkare tecknar avtal med verkstad 

Litiumjonbatteritillverkaren Alelion har tecknat avtal med Sjuntorp Truck & Maskin om försäljning och service av batterier till truckar. 

– Genom det här avtalet får vi en väletablerad återförsäljare och servicepartner med en gedigen erfarenhet och en stor kundkrets. För Alelion innebär avtalet ett mycket välkommet tillskott när det gäller den svenska eftermarknaden för truckbatterier, säger Åsa Nordström, vd för Alelion Energy Systems. 

Alelion har under det senaste året ökat sina satsningar på eftermarknaden för truckbatterier. Samtidigt har de stora trucktillverkarnas insourcing av tillverkare av litiumjonbatterier gjort att tillgången på batterier på eftermarknaden minskat då fokus istället ligger på nytillverkningen. 

– Parallellt med våra ökade satsningar på specialfordon har vi också ökat våra satsningar på eftermarknaden för truckar eftersom vi ser ökade möjligheter här. Under det gångna året har vi utökat vår närvaro på eftermarknaden i både Asien och Mellanöstern genom distributörs- och serviceavtal med aktörer i bland annat Turkiet och Thailand, säger Åsa Nordström. 

Sjuntorp har flera affärsområden, Truck & Maskin, Produktionsteknik, Elinc och Jopro. Tillsammans har AB Sjuntorp ett 80-tal anställda. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078