23948sdkhjf

SKF: Sämre resultat – bättre försäljning 

Stora engångsposter kopplade till omstrukturering och besparingar gjorde att SKF:s bokslut för 2019 såg värre ut än man kunnat hoppas, men bortser man från engångsposterna är bolaget optimistiskt. 

– 2019 var ett stabilt år för SKF och vi kunde under första halvåret konstatera en stadig efterfrågan. Under årets sista sex månader behöll vi trots sjunkande efterfrågan ett starkt operativt resultat. Tack vare konsekvent fokus på kostnadsminskningar, i synnerhet under fjärde kvartalet där kostnadsminskningarna mer än kompenserade för kostnadsinflationen, har vi kunnat fortsätta leverera stabila resultat och investera i våra fabriker och i FoU, skriver vd och koncernchef Alrik Danielson i en kommentar till bokslutskommunikén. 

Bland de negativa posterna som påverkade resultatet för 2019 fanns omstrukturering och kostnadsbesparande åtgärder i framförallt Nord- och Sydamerika och Europa. 

Under början 2020 väntar flera nyheter för SKF. Bland annat planeras den nya kullager-fabriken i Kina starta produktionen, och under 2020-2021 ska organisationsförändringar genomföras, och regionala kompetenscenter skapas. 

Under första kvartalet förväntas efterfrågan förväntas bli något högre i Asien, lägre i Europa, avsevärt lägre i Nordamerika och avsevärt högre i Latinamerika. 

– Under första kvartalet 2020 förväntar vi oss volymer som jämfört med första kvartalet 2019 är lägre för koncernen, något lägre för industriverksamheten och lägre för fordonsverksamheten, skriver Alrik Danielson. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156