23948sdkhjf

UPS beställer 10 000 eldrivna budbilar

Köper in sig i elbilsföretaget och lägger en jättebeställning.

Arrival, som utvecklar eldrivna fordon, får nu UPS som minoritetsägare. Samtidigt väljer UPS att köra 10 000 bilar för bud och leverans av företaget.

– UPS fortsätter att expandera sin integrerade uppsättning av fordon med innovativa lösningar och teknik. Eftersom världen befinner sig i ett skede med befolkningstillväxt, urbanisering och ökad e-handel såg vi behovet av att samarbeta med globala partners för att lösa både trafikrelaterade problem och miljöpåverkan. Eldrivna fordon är en hörnsten i UPS hållbarhetsstrategi för leverans i stadsmiljö. Genom att investera i Arrival kan vi tillsammans utveckla design och produktion av världens mest avancerade eldrivna leveransfordon, säger Juan Perez, UPS chief information and engineering officer, i ett pressmeddelande.

Arrival och UPS kommer att utveckla flera eldrivna modeller, som bland annat ska kunna öka automatiseringen i UPS depåer.

– UPS har varit en stark strategisk partner för Arrival. Vi har fått ta del av värdefulla insikter ibland annat hur eldrivna skåpbilar används i det dagliga arbetet och hur man på bästa sätt optimerar fordonen för chaufförerna. Tillsammans har våra team arbetat hårt för att skräddarsy fordon som svarar mot alla behov som UPS kräver, med allt ifrån körkänsla, lastning- och lossning. Vi är glada över att samarbetet skapar ett ännu närmare band emellan bolagen, säger Denis Sverdlov, vd på Arrival.

Som delägare får UPS nya möjligheter för specialanpassningar och snabba beställningar. Planen är att de nya elbilarna ska användas i Europa och Nordamerika.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08