23948sdkhjf

Mångmiljonfabrik byggs i Danmark

En gigantisk byggnad med plats för de två robotföretagen MiR och Universal Robots tar snart fart på danska Fyn.

Investeringen är beräknad till en kvarts miljard danska kronor, motsvarande cirka 375 miljoner svenska kronor.  

MiR och Universal Robots, vilka båda ägs av amerikanska Teradyne, kommer att arbeta i samma byggnad i Odense, nära Universal Robots nuvarande huvudkontor. 

-Danmark har en stark position på den globala marknaden för cobotar. Därför är det bra att vi satsar ambitiöst i att bygga världens största nav för cobotar här i Odense, säger Thomas Visti, vd för MiR. 

-Ju starkare och bättre faciliteter vi kan erbjuda, desto mer attraktiv är det för talanger från hela världen att åka till Danmark för att arbeta med cobotar, säger han. 

Anläggningen som ska byggas blir 32 000 kvadratmeter. Universal Robots har länge saknat plats i fabriken  Energivej och har tvingats hyra lokaler i staden. 

-Efterfrågan på danska cobotar har gjort att vi redan växit oss större ön vad vårt nuvarande kontor i Odense hos både Universal Robots och MiR klarar, säger Jürgen von Hollen, vd för Universal Robots. 

-Vi är därför glada över att vi har möjlighet att investera långsiktigt i den unika robotmiljö som vi har hjälpt till att bygga under de senaste tio åren, säger han. 

Med den nya anläggningen på plats kommer de båda bolagens samlade aktiviteter att samlas på ett ställe. Men detta betyder inte att de två företagen kommer att slå samman funktioner. 

-Företagen kommer att fortsätta som separata företag och målet är inte att slå samman filialerna. Målet är att skapa en attraktiv miljö som kan underlätta den fortsatta tillväxten som förväntas av de två företagen under de kommande åren, skriver företagen i ett gemensamt pressmeddelande. 

Källa: metal-supply.dk

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109