23948sdkhjf

Atlas Copco förvärvar specialist – startar ny division 

Verkstadsbolaget Atlas Copco och den tyska specialisten på visionsystem Isra vision har undertecknat ett kombinationsavtal om en ny division inom affärsområdet Industriteknik. I samband med detta kommer Atlas Copco även att köpa upp samtliga utestående aktier i bolaget. 

– Visionsystem är del av Atlas Copcos långsiktiga strategi. Isra vision har ett starkt varumärke och en stark position på marknaden, högt ansedd teknologisk expertis och har visat solida finansiella resultat. Genom detta partnerskap kommer vi att kunna ge kunder i ett flertal olika segment ytterligare stöd i deras transformation till digital produktion. Att kunna erbjuda sammanfogningstekniker i kombination med visionsystem stärker vår framtida position som en strategisk samarbetspartner för våra kunder, säger Henrik Elmin, affärsområdeschef för Industriteknik. 

Isra vision är specialister inom visionsystem och har ledande teknologier för kvalitetsinspektion av ytor samt 3D-visionsystem som används för robotautomation. De verkar inom två huvudsakliga segment, kvalitetsinspektion av ytor och industriell automation. Bolaget har en global närvaro med verksamhet på 25 platser och mer än 800 anställda. Huvudkontoret ligger i Darmstadt, i Tyskland. 

Bolaget kommer att fortsätta sin verksamhet under samma varumärke med huvudkontor i Darmstadt och kommer att bli en ny division inom affärsområdet Industriteknik. Huvudägaren och grundaren Enis Ersü kommer att vara kvar som vd och arbeta med integrationen. 

– Atlas Copco är den engagerade och långsiktiga ägare jag har letat efter för att kunna ge ISRA VISION en plattform för fortsatt tillväxt. Partnerskapet är inte bara en god nyhet för våra aktieägare utan också för våra kunder, anställda och övriga intressenter. Våra kunder gynnas av kontinuitet och ett ökat serviceerbjudande genom Atlas Copcos globala verksamhet. De anställda kan glädjas över att arbetstillfällen och huvudkontor blir kvar, säger Enis Ersü, vd för Isra vision. 

Det offentliga uppköpserbjudandet kommer att lanseras av Atlas Copco Germany Holding AG, ett helägt dotterbolag till Atlas Copco AB. Isra visios aktieägare som överlåter sina aktier kommer att erhålla 50 euro per aktie kontant.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094