23948sdkhjf

Flera viktiga affärer till Troax

Verkstadsföretaget Troax, med bas i Hillerstorp i Gnosjö kommun, rapporterar ett rörelseresultatet på 8,7 miljoner euro (10) i det fjärde kvartalet.

Rörelsemarginalen minskade till 19,6 procent (23,2).

Nettoomsättningen ökade organiskt med två procent till 44,4 miljoner euro (43,5). Justerat för valuta var ökningen en procent.

Orderingången var oförändrad jämfört med föregående år och uppgick till 42 miljoner euro (42).

– Vi har återigen erhållit flera viktiga order ifrån kunder inom automation, lager och bygg och har även erhållit intressanta order inom delsegmentet automatiserade lager, dock inte på samma nivå som under motsvarande kvartal föregående år, säger företagets vd Thomas Widstrand, enligt bokslutsrapporten.

– Investeringar i ökad produktionskapacitet vid våra anläggningar i Sverige och Italien fortgår enligt plan och i skrivande stund håller den nya fabriken i Italien på att startas upp, säger Thomas Widstrand.

– Den nya fabriken kommer att ha cirka 20 000 kvadratmeter i yta och vara försedd med solpaneler på taket, som gör att hälften av energibehovet kommer att tillgodoses av dessa. Med dessa maskininvesteringar är vi mycket bra rustade för en fortsatt volymökning under de närmaste åren, säger Thomas Widstrand.

Troax är en stor global leverantör av områdesskydd för inomhusanvändning (”metallbaserade nätpanelslösningar”) inom marknadsområdena; maskinskydd, lager- och industriväggar samt förrådslösningar.

Företaget utvecklar säkerhetslösningar för att skydda människor, egendom och processer.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.16