23948sdkhjf

Tar koreanska robotar till Sverige 

Lichron AB inleder samarbete med koreanska Hanwha Robotics och representerar sedan en tid tillbaka Hanwhas kollaborativa robotar på den svenska marknaden 

Som ett resultat av samarbetet med Hanwha tillhandahåller Lichron i Sverige: distribution, implementering, teknisk support, service, utbildning, konsultation och applikationer för hela familjen av HCR-robotar.  

Förutom tillverkning av robotar, verkar Hanwha inom rymd-, flyg-, och finanssektorn. Samtidigt har erfarenheter från den högteknologiska delen lett till skapandet av robotarna i HCR-familjen.  

Hanwhas robotar kan appliceras i många industrier med en spännvidd från bioch elektronikindustri till process och medicinindustri. Hanwha erbjuder en rad kollaborativa robotar i HCR-serien, vilket är en serie med kvalitetsrobotar med slimmad gjuten aluminiumkropp, den största (HCR-12) lyfter 12Kg och når 1300mm. Den minsta lyfter 3 Kg på 630 mm räckvidd. Hanwharobotarna är enkla att installera och erbjuder en enkel hantering med ett användarvänligt grafiskt gränssnitt. 

Hanwha Robotics har fått en flygande start i Europa med sitt nyöppnade Europakontor i Frankfurt som innehåller både support, reservdelar och lager för snabba leveranser.  

Ett flertal Hanwha robotar med tillbehör finns i Lichron´s utställningshall i Skövde. Där finns möjlighet för kunder att komma och känna på roboten och diskutera lösningar. 

– Vi bygger upp ett tekniskt center med tillbehör för Hanwhas kollaborativa robotar, säger vd Magnus Chronholm. 

Lichron har fått en bra start utan att nämnvärt ha marknadsfört produkten, det är ett stort sug på automation i marknaden nu och framöver. För närvarande gör Lichron all integration själva, alternativt så bygger kunden sin egen robotcell. 

– Vi funderar även på att utöka verksamheten med någon integratör för att få större geografisk täckning på Hanwhas robotar, säger Magnus Chronholm. 

Hanwhas kollaborativa robotar kommer att visas upp i Lichrons monter på Elmia Verktygsmaskiner 12-15 Maj i Jönköping. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063