23948sdkhjf

Miljömyndighet från EU besökte svenska gjuterier 

Under förra veckan besökte en delegation från EU:s miljömyndighet fem svenska gjuterier, som en del i arbetet med att samla in information om miljöskyddstekniska lösningar som begränsar påverkan till nya tekniska riktlinjer. 

De fem bolagen som delegationen besökte under veckan var Sandvik SRP i Svedala, Gjuteriteknik i Värnamo, Husqvarna i Huskvarna, Volvo Powertrain i Skövde och Johnson Metall Örebro. 

Just nu pågår genomgången av gjuterier där Sverige medverkar som medlemsland i EU, och även branschen är delaktig genom den europeiska branschorganisationen. Sverige har i samarbete med den svenska branschorganisationen bjudit in de författare som ska skriva teknikdokumentet, till denna studiebesöksresa till fem gjuterier i Sverige. 

Alla stora företag med potentiellt stor miljöpåverkan från produktionen omfattas av en EU-gemensam lagstiftning. Lagstiftningen är bindande så att verksamheter som inte uppfyller minimikraven behöver göra miljöförbättringar genom att byta process eller skaffa bättre reningsutrustning. Målet är alla verksamheter i EU ska ha samma förutsättningar och att luften och vattenmiljön i EU ska förbättras. 

Målet från Sveriges sida är att visa upp miljöskyddstekniska lösningar på företag med förhållandevis låg miljöpåverkan. Sverige vill även tydliggöra förhållanden i Sverige som bör beaktas i skrivandet av teknikdokumentet. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094