23948sdkhjf

Förvärvar tillverkare av virkestorkar 

Addtech förvärvar majoriteten av aktierna i industribolaget Valutec, som tillverkar virkestorkar till skogsindustrin. Köpeskillingen uppges vara 620 miljonor kronor. 

Valutec har sitt säte i Skellefteå, Sverige, med dotterbolag och agenter på strategiska marknader i Europa och Nordamerika. Valutec omsätter cirka 350 MSEK med ett rörelseresultat om cirka 70 miljoner kronor och har 45 anställda.  

 Valutec passar väldigt väl in i vår befintliga verksamhet inom Industrial Process. Med förvärvet fortsätter vi att utveckla och stärka vår position inom skogsindustrin. Valutec innehar flera banbrytande patent och är en av marknadsledarna inom sin bransch. Dessutom har Valutec en tydlig hållbarhetsprägel i sitt värdeerbjudande till marknaden, säger Niklas Stenberg, Addtechs vd och koncernchef. 

Köpeskillingen på kassa- och skuldfri basis för 86 procent av aktierna i Valutec anges uppgå till 620 miljoner kronor. 

 Valutec har en historia med långsiktigt ägande och ständig utveckling, vilket bröderna Anders, Mats och Pähr Lövgren har haft som strategi ända sedan de startade familjeföretaget och byggde sin första virkestork 1970. Att de nu hittat en ny huvudägare i Addtech med samma filosofi, känns mycket tryggt och inspirerande för framtiden, säger Robert Larsson, Valutecs VD. 

Förvärvet är villkorat av godkännande från berörda konkurrensmyndigheter och tillträde beräknas ske i början av april.  

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156