23948sdkhjf

Hårdare konkurrens för batteritillverkare

BASF miljardinvesterar och bygger två nya batterifabriker för elbilar i Europa. Det blir en fabrik i Tyskland och en i Finland.

I Schwarzheide i Tyskland kommer de producera katodaktiva material, CAM, med en initial kapacitet som möjliggör leverans till cirka 400 000 elektriska fordon per år. Anläggningen görs modulär vilket skapar möjligheten att snabbt bygga ut anläggningen vid ökad efterfrågan.

Utgångsmaterialet till kommer att tillverkas vid bolagets planerade anläggning i Harjavalta, Finland. Båda anläggningarna planeras startas 2022.

– Med dessa investeringar i Finland och Tyskland kommer BASF att vara den första CAM-leverantören med lokal produktionskapacitet på dagens tre stora marknader - Asien, USA och Europa. BASF kommer att bli den ledande leverantören med en pålitlig, hållbar och europeisk baserad leveranskedja som kommer att omfatta basmetallförsörjning, särskilt nickel- och kobolt-, föregångsproduktion och katodmaterialproduktion inom en region, Dr Peter Schuhmacher, vd, Catalysts division vid BASF.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078