23948sdkhjf

FM Mattsson effektiviserar med ny NC-maskin

FM Mattsson har köpt en DMG MORI DMC 1150 V för att effektivisera sin produktion. Den nya NC-maskinen ska öppna upp för kortare leveranstider internt, samt fler möjliga externa samarbeten.

I den nya maskinen kommer FM Mattsson främst att tillverka formverktyg. Maskinen har ett tillräckligt stort arbetsområde för att det ska gå att fräsa båda verktygshalvorna av ett gjutverktyg i en CAM-beredning. På det sättet tjänar företaget tid och slipper operatörsinsatser med ämnesbyten för att hålla maskinen igång under obemannade tider.

Spindelvalet i maskinen möjliggör också att de klarar dagens toleranser och krav på fina ytor, vilket enligt FM Mattsson gör den 3-axliga maskinen med hög kapacitet till det perfekta komplementet till deras 5-axliga maskiner.

På verktygsavdelningen har företaget haft NC-maskiner från DMG MORI under de senaste 30 åren, och de upplever att valmöjligheterna är många samt att utbudet är stort. I den nya maskinen är styrsystemet från Siemens, till skillnad från företagets tidigare maskiner som har Heidenhain. Man måste våga prova för att upptäcka! skriver FM Mattsson i ett pressmeddelande.

Företaget FM Mattsson grundades 1865 av Frost Mats Mattsson och har idag 24 medarbetare. I dagens företag ingår varumärkena FM Mattsson, Mora Armatur, danska Damixa och nederländska Hot Bath som förvärvats under senare tid.

Företaget arbetar mest med att slipa skärande specialverktyg och fräser formverktyg som legoarbeten. Det återspeglas även i våra investeringar, skriver FM Mattsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.391