23948sdkhjf

Svensk fordonsindustri står emot Coronakrisen

Den svenska fordonsindustrin tuggar på som vanligt trots krisen som följt av Coronaviruset. De representerade för industrin förklarar dock för Dagens Industri att situationen är dagsaktuell och kan ändras.

– Det har varit på gärdsgården ett par gånger, men tillverkningsindustrin har lång erfarenhet av att jobba med störningar. Det handlar om att ha ett nära samarbete mellan företagets inköp, logistik och produktion, såväl som med både direkt- och underleverantörer, säger Hans-Åke Danielsson, pressansvarig på Scania till Dagens Industri.

Även Volvo uppger att några skillnader har märkts av, men att störningar är normalt och att produktionen inte blir lika känslig när det finns ett stort försörjningsnätverk.

För att kunna möta krisen som kan påverka svensk industri i samband med Corona lägger regeringen nu fram förslag på så kallat korttidsarbete, som innebär att arbetstagare går ner i arbetstid och lön tillfälligt.

Läs också: Korttidsarbete ska möta Corona

Andra länder har fått ta större smällar, inte minst Kina där bilförsäljningen haft sin största nedgång någonsin i samband med Coronaviruset.

Läs mer här: Största nedgången någonsin i Kinas bilförsäljning

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.297