23948sdkhjf

Nu blir det enklare att använda cobotar

De senaste åren har en rad svetsarapplikationer utvecklas för cobotar, vilket avspeglas i flera svetskit som nu lanseras av Universal Robots. Nu expanderar nämligen företaget plattformen UR+ med applikationskit till flera certifierade produkter.

Tjugo testade mjuk- och hårdvarukit för Universal Robots mest populära cobotapplikationer finns nu tillgängliga inom UR+. Dessa plug and produce-kit ska minska mängden tekniska beslut för de vanligaste applikationerna, vilket innebär att det tekniska dubbelarbete som annars kan uppstå vid användning av de vanligaste applikationerna, kan reduceras.

– Kunderna behöver inte längre välja och specificera kringutrustning till varje enskild cobot, utan kan istället få ett kit med de flesta nödvändiga komponenterna för den önskade applikationen, säger Jim Lawton, direktör för produkt- och applikationshantering på Universal Robots.

Tanken är att cobotarna snabbt ska kunna sättas i drift och ta sig an uppgifter som montering, dosering, maskinstyrning, kontroll, efterbehandling och bearbetning av material.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141