23948sdkhjf

Chalmers Ventures investerar i AI

Nu investerar Chalmers Ventures i EmbeDL AB, som har utvecklat en mjukvara för optimering av maskininlärning- och AI-algoritmer. I emissionen på totalt sju miljoner kronor deltar även bland annat Almi Invest, Stockholms Affärsänglar och Butterfly Ventures.

EmbeDL arbetar mot AI-området Deep Learning, och deras teknologi baseras på mångårig AI-forskning från ChalmersTekniska Högskola. Bolaget utvecklar en mjukvara som optimerar AI- och Deep Learning-modeller för att de skall bli snabbare och mer energieffektiva utan att kompromissa med noggrannhet och precision.

Mjukvaran kan användas inom samtliga applikationsområden där Deep Learning används. Ett exempel där Deep Learning används är självkörande fordon där det går ut på att tolka mängder av sensordata som kräver betydande processorkraft vilket är idag en stor utmaning. EmbeDL har lyckats minska antalet beräkningar i Deep Learning modeller, och därmed behovet av processorkraft, med upp till tio gånger.

Investeringen kommer att användas för att ta produkten till marknaden med initialt fokus på fordonsindustrin följt av IoT. Under 2021 lanserar vi även teknologin som en molnbaserad plattform, säger Hans Salomonsson, vd för EmbeDL.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141