23948sdkhjf

Viktig order för Alelion Energy Systems

Alelion Energy Systems har fått ett muntligt besked avseende en kommande order från finska Cargotec, gällande utveckling av batteriprototyper till ytterligare ett fordon som tillverkas inom Cargotec.

Detta är en strategiskt viktig order för oss där vi återigen får chansen att kombinera vår erfarenhet från truckmarknaden, med vårt kunnande inom högspänningsbatterier för specialfordon. Den är ett kvitto både på vår teknologiska position och våra möjligheter att möta kundernas olika behov, säger Åsa Nordström, vd för Alelion Energy Systems.

Målet med projektet är att utveckla ett modulärt batterisystem för serieleveranser till Cargotec.

Vi har fått ett muntligt besked idag och förväntar oss slutgiltig order i nästa vecka, säger Åsa Nordström.

I december 2019 tecknade Alelion Energy Systems ett ramavtal med Cargotec, avseende utveckling och leveranser av högspänningsbatterier för elektrifiering av Cargotec-koncernens olika industrifordon. Bakgrunden till ramavtalet var Cargotecs strävan att öka andelen elektrifierade produkter inom koncernen.

I samband med att ramavtalet undertecknades fick Alelion Energy Systems en första order, omfattande utveckling och leverans av prototyper för högspänningsbatterier för ett av Cargotecs dotterbolag.

Cargotec levererar lasthanteringslösningar och tjänster, och dess affärsområden har alla marknadspositioner inom lasthantering i tillverkningsindustrin, hamnar, på väg och till sjöss.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Se senaste nyhetsbrevet ???id_11737???

Sänd till en kollega

0.109