23948sdkhjf

Induo presenterar ny serie

En ny serie produkter presenteras av Induo för att hålla koll på tillgångar inomhus med en precision runt 5 meter. Inomhuspositionering kan användas i alla de fall där inte en vanlig GPS kan användas.

Det kan handla om att positionera tillgångar på ett sjukhus, verktyg på en byggarbetsplats, hyrbilar i ett parkeringsgarage, arbetare i en tågtunnel eller mindre föremål i en produktionsanläggning. Inomhuspositionering kan öka effektivitet, minska svinn och öka säkerheten både för anställda och kunder.

De nya sensorerna som presenteras bygger på en teknik utvecklad av finska Wirepas, kallad Wirepas MESH. Wirepas MESH bygger på att fasta sensorer med känd position, så kallade ankare, placeras ut i den lokal som skall användas och sedan utrustas rörliga objekt med sensorer, taggar eller beacons, som kan användas för att identifiera enskilda tillgångar.

Wirepas MESH bygger på 2,4 gigahertz-teknik och med de nya sensorerna kan en fast infrastruktur snabbt byggas upp.

Eftersom 2,4 gigahertz når ganska korta avstånd kan många sensorer samlas på en plats utan konflikter. Samtidigt bygger Wirepass MESH på teknik som ska forma nätverk och hitta flera alternativa vägar. Därmed ska tekniken vara robust för tillfälliga störningar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.438