23948sdkhjf

Dubbelorder till Siemens

Seimens har fått två dubbla gasturbinorder från Belarus för att balansera landets energisystem.

Läs också: Siemens förvärvar svensk utbildningsleverantör

Siemens Industrial Turbomachinery AB har fått två order från Belarus på gasturbiner av modell SGT-800 med tillverkning i Finspång och Trollhättan.Turbinerna ska installeras i två nya kraftverk som ska uppföras i landet och köras på spetslast vid eltoppar.

Foto: Siemens

Foto: Siemens

Den ena beställningen kommer från Minsk, RUE Minskenergo, som köper sex gasturbiner av typen SGT-800, generatorer och annan elutrustning till ett nytt kraftverk som ska uppföras i Minsk. Kraftverket ska vara klart att tas i drift i december 2021.

Den andra beställningen kommer från RUE Brestenergo, och består av fem gasturbiner och tillhörande utrustning av samma typ som ovan, till ett kraftverk som ska uppföras i anslutning till Berezovskaya kombikraftverk i Beloozersk. Även den anläggningen ska tas i drift i december 2021.

Läs också: Siemens bygger Sveriges första virtuella kraftverk

Gasturbinerna ska fungera som reserv- och balanskraft till framtida vind-, sol- och kärnkraftverk samt till befintliga kraftverk, och därigenom stötta energiomställningen i Belarus.

Gaskraftverken kommer att vara i drift ca 700 timmar per år med 350 starter per år och kan nå full effekt på 15 minuter. De kommer att spela en avgörande roll för att optimera landets elnät.

Våra gasturbinlösningar kompletterar sol- och vindkraft, med den stabilitet som energisystemet behöver för att kunna stötta en hållbar omställning, säger Hans Holmström, vd för Siemens Industrial Turbomachinery AB.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094