23948sdkhjf

Sandvik lanserar borr för fler material

Sandvik Coromant lanserar nu ett optimerat borr för flera olika material, som blir det senaste tillskottet i CoroDrill 860-serien.

CoroDrill 860 har en -GM geometri för borrning i många olika material och applikationer, och en längre verktygslivslängd än sin föregångare, R840.

För närvarande är R840 det mest sålda borret i företagets sortiment av solida hårdmetallverktyg. Men nya framsteg inom borrning och kundernas behov att förbättra och underhålla produktiviteten, förde med sig att Sandvik Coromant ville satsa på en uppgradering.

CoroDrill 860 med -GM geometri har en ny sorts spånkanalskonstruktion med ett flerskikts PVD-beläggning på borrspetsen. Resultatet är ökad funktion och prestanda i många olika material och applikationer, inklusive allmän verkstadsindustri och fordonsindustri.

– Med det nya tillskottet i CoroDrill 860-familjen hoppas vi på att nå en större bredd av industrisektorer, samtidigt som vi erbjuder ännu fler möjligheter för våra befintliga kunder, säger James Thorpe, global produktchef på Sandvik Coromant.

CoroDrill 860-GM passar bland annat för stål, rostfritt stål, gjutjärn, härdad metall, samt icke-järnhaltiga metaller.

Borret har en dubbel styrlist som ska ge mer stabilitet, ökad kärnstyrka och förstärkta hörn. Allt detta bidrar i sin tur till en högre bearbetningssäkerhet. Spånkanalen är högpolerad, något som ska underlätta spånavgången och minska värmeuppbyggnaden under borrning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127