23948sdkhjf

Nytt verktyg för smidigare maskinstyrning

SkyMap arbetar ständigt för att effektivisera arbetsprocesser, undvika onödiga kostnader och minska risker. Därför har de nu utvecklat ett helt nytt verktyg för maskinstyrning - SkyMap CAD-viewer.

Den som kan öppna en webbläsare kan använda verktyget, säger Jon Bengtsson, SkyMaps vd och medgrundare.

SkyMap CAD-viewer är framtaget för att effektivisera hantering av maskinstyrningsfiler. Snabbt och enkelt ska underlag till maskinen kunna kontrolleras, utan att användaren behöver en mängd olika programvaror eller någon CAD-kunskap.

– Ofta får man filer som inte går att öppna och behöver lägga onödig tid på att skicka filerna vidare till någon annan. Vi vill undvika detta slöseri med tid och har därför utvecklat detta verktyg som kan användas av vem som helst, säger Jon Bengtsson.

Med SkyMap CAD-viewer ska användaren tidigt i projektet kunna se de teoretiska förutsättningarna på platsen, visualisera och testa genomförbarheten, samt säkerställa modeller och ritningar innan de skickas till maskinen.

Verktyget ska hjälpa till att undvika bristfälliga och felaktiga modeller och ritningar, och låta användaren få en överblick över vilka filer som skickas vidare.

Filerna laddas upp i verktyget genom en drag and drop-funktion, och sedan tar verktygets rensningsfunktion bort all onödig information som maskinen inte klarar av eller har nytta av. Allt som behövs för att kunna använda tjänsten är en webbläsare.

– Vi ser även att man lägger onödiga pengar på att låta någon annan ta fram filer som man kan arbeta utefter. Genom att ha utvecklat SkyMap CAD-viewer har vi skapat ett verktyg för både kostnadseffektivisering och tidsbesparing, säger Jon Bengtsson.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Företagens egna nyheter
Se alla medlemsnyheter
Mest läst
Senaste nytt
Se senaste nytt
Utvalda artiklar
Utvalda nyheter från förstasidan
1 000 miljarder ska investeras i industrier i Västerbotten och Norrbotten
Edströms Maskin får ny försäljningschef
Pass för elbilsbatterier
Tillverkaren inför kortare arbetsvecka utan lönereduktion
Forskningsprogram ska närstudera gröna omställningen i norr
Gemensamt krafttag ska lösa utmaningarna
Andra Nordiska Medier
Metal Supply SE
Process Nordic
UochD

Sänd till en kollega

0.484