23948sdkhjf

Nytt Stirlinglaboratorium i Göteborg

Swedish Stirling AB har bygg ett nytt laboratorium och testcenter för stirlingmotorer i Göteborg. Anläggningen, som nu är klar för driftsättning, kommer att kraftigt förstärka bolagets forsknings-och utvecklingskapacitat.

Det svenska miljöteknikföretaget Swedish Stirling har under vintern byggt ett helt nytt laboratorium och testcenter för stirlingmotorer. Anläggningen, som ligger i direkt anslutning till bolagets huvudkontor i Göteborg, är ett viktigt led i att förstärka bolagets kapacitet gällande forskning och produktutveckling.

Tack vare anläggningen räknar Swedish Stirling bland annat med att snabbare kunna uppgradera och vidareutveckla PWR BLOK för att användas för fler typer av industriella restgaser. PWR BLOK är en lösning utvecklad av företaget för att återvinna energi ur industriella restgaser.

Att våra utvecklare och tekniker får tillgång till ett eget laboratorium som är anpassat för att köra och testa stirlingmotorer, kommer möjliggöra att vi snabbare kan ta fram nya versioner av PWR BLOK, säger Swedish Stirlings vd Gunnar Larsson.

Foto: Swedish Stirling

Verksamheten i laboratoriet inleds nu. Swedish Stirling har dock beslutat att den planerade invigningen och demonstrationen som var tänkt att hållas i direkt anslutning till bolagets bolagstämma den 24 april, skjuts till framtiden på grund av corona-pandemin.

Det är självfallet tråkigt att vi inte kan visa upp verksamheten just nu för våra aktieägare, men jag är övertygad om att alla har full förståelse för beslutet. Vi har alla nära och kära som kan drabbas mycket hårt vid smitta och vi bör självfallet göra vårt yttersta för att begränsa risken för smittspridning, säger Gunnar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125