23948sdkhjf

Hybricon skriver avtal med världens näst största busstillverkare

Hybricon meddelar nu att distributörsavtalet med kinesiska King Long, slutförhandlats och signerats. Avtalet innebär att Hybricon erhåller exklusiva rättigheter att marknadsföra och sälja King Longs bussar i Sverige och Danmark, samt tillhörande service- och eftermarknadstjänster.

Samarbetet med King Long är en viktig milstolpe som gör oss slagkraftiga i vår framtida utveckling, och vi står redan i startgroparna med ny utökad säljorganisation, säger Hybricons vd Johan Suup.

Det var i december 2019 som Hybricon slöt ett samförståndsavtal med King Long, med det uttryckliga målet att i ett senare skede signera ett fullvärdigt distributörsavtal. Nu är avtalet slutförhandlat och signerat.

Hybricon kommer i Sverige och Danmark att marknadsföra och sälja King Longs samtliga bussar, såväl linje- och turistbussar som elektriska stadsbussar.

King Long är världens näst största busstillverkare, och bolaget har med åren byggt ett starkt varumärke i såväl Kina som globalt. I Kina är King Long ett av de ledande företagen vad gäller utveckling av bussar som drivs med den nya generationens energi. King Long har en årlig produktionskapacitet på 20 000 enheter avseende stora och medelstora bussar och har sålt över 5 000 bussar i Europa.

Foto: Hybricon

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078