23948sdkhjf

SKF:s nya sensorer för tunga industrier

SKF har släppt en ny trådlös vibrations- och temperatursensor för att övervaka tillståndet hos roterande delar på tunga industrimaskiner.

Läs också: ABB:s tillståndsövervakning av roterande utrustning

Sensorn, SKF Enlight Collect Imx-1, som huvudsakligen är designad för användning som en del av en SKF Roting Equipment Performance-lösning, ska möjliggöra för kunder att minska både dyra oplanerade driftsstopp och underhållskostnader.

Sensorn, som drivs av långvariga batterier, kan distribueras i stort antal för att automatisera insamlingen av data angående maskinens hälsa, en process som vanligtvis utförs av tekniker med manuella bärbara enheter. När de är monterade på ett lagerhus kan insamlade data sändas trådlöst till ett värddatornätverk, där det sedan kan vidarebefordras till molnbaserade analystjänster vid SKF REP-centra.

– Som ett resultat gör de nya, exakta, och robusta sensorerna möjlighet att samla in data oftare, över timmar och dagar istället för veckor och månader.

Chris berättar vidare att detta även ska kunna ske med färre tekniker och från platser som tidigare var otillgängliga för hand.

Läs också: Volvo skippar aktieutdelningar

Systemet förlitar sig på ett "nätnät", vilket gör det möjligt för sensorerna att vidarebefordra data mellan varandra. Detta innebär att data kan dirigeras runt radiohinder, såsom rörledningar och flytande lagringsfartyg, som skapar signalblock för konventionella siktlinjer och skickas över större avstånd än vad som skulle vara möjligt med en enda enhet.

– Masknätverket är självbildande, vilket gör det enklare och snabbare att distribuera än andra trådlösa kommunikationstekniker som Wi-Fi eller Bluetooth. Det är också innovativt på det sätt som den hanterar tillgänglig bandbredd och sensorns strömförbrukning, förklarar Chris.

SKF Enlight Collect IMx-1 har utformats specifikt för att uppnå en tuff ingressskyddsklassificering. Detta innebär att den fungerar pålitligt när den utsätts för damm, smuts, olja, fett, föroreningar, flygande skräp, temperaturförändringar, vind, regn, högtrycksvattenavloppsvatten med mera.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.359