23948sdkhjf

Nytt förvärv inleder industrisamarbete

KB18 förvärvar KS Industriservice och Däldens Mekaniska, som framöver kommer att samarbeta nära Mekverken Tool i KB18 Industri. Tillsammans kompletterar de varandra, och vill med samarbetet öka sin roll som viktig partner till stora industriföretag.

Industri är ett område där KB18 vill växa, och förvärvet är ett led i det. De tre bolagens utbud och kompetens kompletterar varandra och tillsammans har de större möjligheter att vara en viktig partner till stora industriföretag, vilket skapar goda förutsättningar för tillväxt.

Produktion och försäljning inom Mekverken Tool, KS Industriservice och Däldens Mekaniska kommer att koordineras inom ramen för KB18 Industri samtidigt som företagen drivs vidare som separata bolag.

– Ledstjärnan är samarbete inom områden som skapar värde för kunderna, utan onödig byråkrati. Det här är ett offensivt förvärv, som grundar sig i en övertygelse om att vi tillsammans kommer att kunna leverera mer till fler stora industrikunder snabbare, säger Mikael von Elern, vd för Mekverken Tool, chef för affärsområdet KB18 Industri och partner i KB18.

Genom förvärvet får Mekverken Tool större produktionskapacitet, fler tillverkningsmetoder och bättre produktionsplanering. KS Industriservice och Däldens Mekaniska får, i tillägg till större produktionskapacitet och fler tillverkningsmetoder, även bättre processer och struktur. Tillsammans har företagen ett större produktutbud att erbjuda till fler kunder.

– Jag känner verkligen att det här kommer att bli riktigt bra. Tillsammans blir vi mer relevanta för kunderna, säger Jonny Karlsson, säljare av KS Industriservice och Däldens Mekaniska.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14