23948sdkhjf

Förlängda stopp för både Volvo Cars och Volvo Trucks - UPPDATERAD

Enligt Dagens Industri skulle Volvo Cars fabrik i Gent, Belgien, startat igen 6 april, och fabriken i Charleston, USA, skulle startat igen den 14 april. Nu meddelar de dock att de förlänger stoppen med en vecka.

– Det beror på en kombination av myndigheternas beslut kring vilka företag som kan vara i gång och även svårigheter med leverantörskedjorna som gör att det inte är realistiskt med de ursprungliga tidsplanerna, säger Stefan Elfström till DI.

För Volvo Cars fabrik i Torslanda i Göteborg var planen att fabriken skulle starta upp igen den 14 april, och än så länge ligger den planen kvar. Stefan Elfström berättar för DI att att det känns realistiskt att öppna Torslandafabriken igen den 14 april.

Fabriken i Gent förväntas startas igen samtidigt som Torslanda, det vill säga 14 april, och fabriken i Charleston förväntas öppna igen tidigast 20 april.

Under onsdagen rapporterade även Volvo trucks att deras fabriksstopp i både Sverige, Frankrike, Belgien och USA, förlängs på obestämd tid. 

– Vi har inget slutdatum. Detta gäller till nytt besked kommer. Det är för många osäkerheter för att kunna ha ett skarpt startdatum, situationen får råda helt enkelt. Vi måste se att utvecklingen går åt rätt håll och att myndighetsbesluten lättar innan man kan börja hoppas på att komma igång igen, säger Volvos presschef Claes Eliasson till DI.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094