23948sdkhjf

Samarbetet som möjliggör en friskare verkstad

För Gnosjö Automatsvarvning är det oerhört viktigt med en bra arbetsmiljö, både ur miljösynpunkt och för att medarbetarna ska få vara friska. För att undvika farliga ämnen i skärvätskor, samarbetar de nu med Wallenius Water Innovation och Quaker Houghton.

Sedan Gnosjö Automatsvarvning startades har de alltid arbetat för en hållbar svensk metallindustri, där egna produkters livscykel och de som används i produktionen är av största betydelse. Tillverkningen ska påverka miljön så lite som möjligt och produkterna skall hålla länge.

För oss har hållbarhetsarbetet alltid fötts ur sunt förnuft. Om hög kvalitet är bättre för kunder, miljö och verksamhet finns det ingen anledning att tillverka eller använda produkter som måste bytas ut, säger Jens Ringborg på Gnosjö Automatsvarvning.

Gnosjö Automatsvarvning arbetar även aktivt med att minska risken för allergier och att undvika att deras medarbetare blir sjuka på arbetsplatsen. Det är nämligen så att vissa biocider som används i skärvätskor kan vara giftiga för personalen, och att undvika dessa biocider är av största vikt för företaget.

Det är oerhört viktigt för oss att se till att vi inte har dessa ämnen eller liknande ämnen som ännu ej hunnit bli klassificerade innanför våra väggar. Vi vill vara en frisk verkstad, säger Jens.

För att vara en frisk verkstad samarbetar Gnosjö Automatansvarig med två bolag som

samarbetar inom skärvätskeområdet; Wallenius Water Innovation som utvecklat UV-ljus teknologi för att kontrollera bakterier i skärvätskor, samt Quaker Houghton som är en av världens ledande tillverkare av skärvätskor.

Samarbetet bygger på att kunna erbjuda biocidfria och säkra skärvätskor med stöd av UV-ljus. Genom kombinationen är det möjligt att ta bort ifrågasatta ämnen som annars ofta används för att hålla kontroll på bakterietillväxt i skärvätskorna.

Att välja bort biocider helt är något som många pratar om men som vi som småföretag är ganska ensamma om att genomföra fullt ut.

På Gnosjö Automatsvarvning används nu en biocidfri skärvätska från Quaker Houghton i kombination med FluidWorker från Wallenius Water Innovation.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112