23948sdkhjf

Saab inför korttidsarbete för 500 medarbetare

Saab har idag fattat beslut om att införa korttidsarbete för 500 medarbetare på affärsenheten Aerostructures inom affärsområdet Industrial Product and Services (IPS). Korttidsarbetet gäller från 14 april.

Huvuddelen av de medarbetare som berörs går ner till 60 procent av sin ordinarie arbetstid.

Effekterna av corona på Saabs verksamhet har hittills varit låg, givet bolagets stora orderstock och affärsmodell med långsiktiga åtaganden. Saabs affärsenhet Aerostructures i Linköping levererar dock produkter till den civila flygindustrin som har drabbats märkbart av effekterna av smittan.

Det är i form av minskad efterfrågan och störningar i underleverantörsledet som Aerostructures påverkas. Därför anpassas nu verksamhetsnivåerna till de externa omständigheterna. De befintliga kontrakten och åtagandena hanteras inom den nya bemanningsnivån.

– Coronapandemin skapar en stor osäkerhet inom den civila flygindustrin där både leverantörer och kunder temporärt stänger sina anläggningar. Därför är det en självklarhet för Saab att se över verksamheten och säkerställa en snabb omställning till de nya förutsättningarna, säger Jessica Öberg, chef för Saabs affärsområde IPS.

Utöver detta har Saabs helägda teknikkonsultföretag Combitech, som är en affärsenhet inom IPS, infört korttidsarbete för 120 personer sedan tidigare som en följd av att flera svenska industrier har ställt om sin produktion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078