23948sdkhjf

Listan: 4 anledningar att använda verktygshantering

Värdefulla verktyg som får fötter, dålig koll på serviceintervaller och onödiga avbrott under arbetsdagen. Detta är vanliga problem när det kommer till att hålla reda på sina verktyg. AddMobile har därför listat fyra punkter till varför verktygshantering är en bra lösning.

Läs också: OnRobot lanserar intelligent skruvmejsel

1. Slipp undra var utrustningen befinner sig

Genom en plattform kan man på sin dator, surfplatta eller via en app i sin telefon, enkelt få en överblick över företagets verktyg och maskiner, samt deras positionering – antingen i en lista eller på en karta. Skulle någon försöka stjäla den uppkopplade utrustningen får man ett automatiskt larm som uppmärksammar om detta, och på kartan syns det dessutom hur och vart utrustningen förflyttas.

2. Säkerställ rätt utrustning vid rätt tillfälle

Vet man var utrustningen befinner sig är det enklare att planera ut den till fältpersonalen efter behov. Det går enkelt att ange vem som är ansvarig över vilket verktyg och om det lånas ut mellan flera olika personer. Med hjälp av lagerkontrollen ser man vad som finns inne på lager – perfekt för snabba puckar, oförutsedda händelser och brådskande uppdrag.

Läs också: Nytt verktyg för smidigare maskinstyrning

3. Spara tid och pengar

Värdefull utrustning som inte försvinner behöver inte heller ersättas. Genom att slippa leta efter rätt utrustning minimeras onödiga och irriterande avbrott, vilket leder till att man kan arbeta mer tidseffektivt. Dessutom går det att hålla koll på vilka garantier som finns på vilken utrustning, eller vilka verktyg som behöver en servicegenomgång. På så sätt kan utrustningen hålla längre.

4. Samla allt på en plats

Verktygshantering ser även till att exempelvis viktiga garantidokument inte försvinner. I en samlad vy får man all nödvändig information på en och samma gång, helt digitalt.


Alphajet, vinkelkompensering för vattenskärning med vinkelräta skärsnitt.
Foto: Water Jet Sweden

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078