23948sdkhjf

Då rullar Volvo Cars igång sina fabriker

Från och med nästa vecka, 20 april, planerar Volvo Cars att starta upp sina fabriker i Sverige och Belgien efter produktionsstoppen. Dessutom är planen att kontorspersonalen ska kunna återvända till sina kontor.

Den 20 april planerar Volvo Cars att åter starta sina produktioner i Sverige och Belgien. Produktionsstoppen i Sverige kommer då ha varat under lite mindre än en månad.

När det gäller fabriken i Charlseton, USA, har företaget satt ett planerat datum den 4 maj.

– Vår samlade bedömning är att det är realistiskt att kunna dra igång våra fabriker i Sverige och Belgien den 20 april i Sverige och Belgien. Det är en samlad bild vi har kring vad myndigheterna säger att man kan och får göra, samt hur det ser ut med leverantörskedjan och vår personalsituation, säger Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars till Verkstäderna.

De kontorsanställda jobbar i nuläget hemifrån i största möjliga mån, men nu är tanken att även de kommer få ta tillbaka sina jobb till kontoret. De kommer dock att fortsätta vara permitterade och arbeta 60 procent i snitt.

Fabrikspersonalen som varit heltidspermitterad kommer att återgå till sina arbeten, hur mycket de kommer att jobba är dock inte klart än.

– Vår fabrikspersonal har varit heltidspermitterade under en tid och nu när fabrikerna startar upp igen så får vi se över tid hur de kommer arbeta, men målet är ju att vi ska gå ner 40 procent i arbetstid under kvartal två.

Vilken takt fabrikerna kommer att dra igång med är ännu inte helt klart.

– Vi håller på att se över hur behovet ser ut nu inledningsvis, både i efterfrågan och i leverantörsledet, säger Stefan.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.126