23948sdkhjf

Ny styrsytemapp från Okuma

Okuma har tillsammans med Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge GmbH & Co. KG, utvecklat en ny styrsystemsapp för CNC-program – Okuma Dressing App.

Okuma Dressing App är gjord för automatiserad slipprocess, och styrsystemsappen beräknar alla parametrar för dressingen, läser av tillgängliga data oberoende av varandra och överför värdena direkt till CNC-programmet. Inga manuella beräkningar eller dubbla inmatningar krävs.

I samarbete med Dr. Kaiser Diamantwerkzeuge GmbH & Co. KG, analyserade Okuma de möjligheter som erbjuds av befintliga appar och parametrarna som behövs för att ytterligare optimera slipprocessen. Insikten de kom fram till var att det som saknades mest av allt var användarvänlighet och effektivitet.

Okuma Dressing App kan öppnas och köras direkt från huvudskärmen på styrenheten. Användaren anger slipskivans geometri och de önskade värdena för skärhastighetsförhållande, inmatningsdjup och påläggstjocklek, och sedan överför appen automatiskt värdena till CNC-programmet.

Styrningen avläser automatiskt slipskivans hastighet och diameter och från dessa beräknas periferihastigheten. Appen använde detta värde för att bestämma slipskivans hastighet, med hänvisning till det valda hastighetsförhållandet.

Okuma är en marknadsledare för CNC-verktygsmaskiner och processoptimering.

Okuma Dressing App kan skapa konstanta skärförhållanden över hela slipskivan och hålla hastighetsförhållandet konstant.
Foto: Okuma

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078