23948sdkhjf

Robotarmar får bättre syn med nya Eyes

OnRobots nylanserade synsystem, Eyes, har utrustats med 2,5D-syn. Tanken är att synsystemet ska tillföra djupgående perception av delar för alla ledande robotarmar.

Eyes kan monteras flexibelt både på robothandleden eller externt, och integreras sömlöst med alla samarbetande och lätta industrirobotarmar genom OnRobots One System Solution. Detta ska göra den idealisk för nästan alla ostrukturerade tillämpningar som behöver synstyrning.

Läs också: Vd-intervju: Roboten är kungen av automation

Robotarmar får ofta till uppgift att plocka enheter som inte ligger åt samma håll och som inte har samma form eller storlek. För att placera dem åt samma håll lägger tillverkningsföretagen ofta till fixturer och annan hårdvara, vilket tillför kostnader för applikationer som enligt OnRobot ändå inte kan utföra arbetet till fullo.

– En betydande del av vår kundbas skulle uppskatta att kunna eliminera komplicerade, skrymmande och dyra matare och fixturer, men hittills har visionssystem ansetts vara utom räckhåll. Vårt nya Eyes-visionssystem förändrar allt detta, säger Enrico Krog Iversen, vd för OnRobot.

Eyes behöver bara ta en enda bild för kalibrering och bedömning av delar, och ska vara idealisk för ”pick-and-place”-applikationer där positionen är viktig, till exempel sortering, eller för CNC-maskinbearbetning med metalldelar som definieras av yttre form.

– 2,5D håller på att bli den perfekta tekniken för synstyrda applikationer. Jämfört med 2D tillför den inte bara längd och bredd utan också höjdinformation för den specifika delen, säger Enrico.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094