23948sdkhjf

Volvo Cars varslar 1 300 - ryktet bekräftat

Nu är ryktet bekräftat - Volvo Cars varslar 1 300 tjänstemän. Exakt vilka jobb som påverkas kommer att bestämmas under de kommande månaderna i förhandlingar med de fackliga organisationerna.

Sydöstrans rykte om att mellan 500 till 1 000 antällda på Volvo Cars kan komma att varslas, har visats sig stämma. Dock rör det sig om ännu fler än 1 000 anställda, närmare bestämt 1 300 tjänstemän. 

Under onsdagsmorgonen ringde Verkstäderna upp Stefan Elfström, presstalesperson på Volvo Cars, och då svarade han att han inte kunde bekräfta ryktet. 

– Det bygger på spekulationer så det väljer vi att inte kommentera. Det vi har kommenterat till våra anställda och leverantörer är att vi kommer att fortsätta med vårt nuvarande korttidsavtal, sade Stefan till Verkstäderna.

Det var först senare under onsdagsförmiddagen som ryktet bekräftades då Volvo Cars gick ut med ett pressmeddelande om varslet. 

Volvo Cars uppger att varslen ligger i linje med företagets verksamhet, långsiktiga mål och behov av strukturella kostnadsbesparingar, men de menar även på att coronapandemin gjort varslet ännu mer relevant.  

– Coronapandemin påverkar oss kortsiktigt, men vi förväntar oss att volymer och tillväxt kommer att återvända. Därför måste vi fortsätta att investera i vår pågående transformation och nya affärsområden genom att reducera de strukturella kostnaderna, säger Hanna Fager, ansvarig för People Experience.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.14