23948sdkhjf

Gasum förvärvar delar av Linde Gas AB

Det nordiska energibolaget Gasum har förvärvat Linde Gas AB:s LNG- och biogasverksamhet i Sverige och Norge, samt Lindes marina bunkringsverksamhet i Tyskland. Detta för att stärka sin leveranskapacitet av gaslösningar för industrier, sjöfart och transporter.

Verksamheterna genererar årliga intäkter på cirka 100 miljoner euro, vilket motsvarar mer än en miljard svenska kronor, och sysselsätter 35 personer.

Förvärvet ska stärka Gasums strategi genom att utveckla den nordiska gasmarknaden och skapa en plattform för ett bredare utbud till kunderna inom industri, sjöfart och vägtransporter. Förvärvet ska även främja Gasums tillväxtstrategi för renare transportlösningar på den nordiska marknaden för tunga fordon.

Vi är väldigt nöjda med affären, som är ett viktigt steg för Gasum i uppbyggnaden av det nordiska gasekosystemet, och i att svara på kundernas efterfrågan på energilösningar med låga utsläpp. Förvärvet är en del av genomförandet av vår strategi och stärker ytterligare företagets kapacitet att tillhandahålla gaslösningar för olika kundsegment på flera olika geografiska platser, säger Gasums vd, Johanna Lamminen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093