23948sdkhjf

Två nya vice vd till Saab

Christian Luiga har utsetts till ny finansdirektör och vice vd för Saab. Även Anders Carp har utsetts till vice vd, då Saab inte bara har en vice vd för företaget. Anders kommer även parallelt jobba kvar som chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Till skillnad från Anders som redan är anställd hos Saab, kommer Christian från rollen som tillförordnad vd för Telia. Han har även varit finansdirektör för Telia under flera år.

Christian Luiga tillträder senast den 16 september 2020, och Anders Carp tillträde sin nya roll den 5 maj 2020.

– Christian Luiga får, utöver ansvaret för det finansiella arbetet, ett tydligt uppdrag att tillsammans med mig leda och utveckla hela Saabs verksamhet. Anders Carp kommer i rollen som vice vd, parallellt med sitt affärsområdesansvar, stötta mig i arbetet med kundrelationer och större affärer på global nivå för hela koncernen, säger Saabs vd och koncernchef Micael Johansson.

Saabs nuvarande finansdirektör och vice vd Magnus Örnberg kommer att lämna koncernen 8 maj 2020. Tillförordnad finansdirektör fram tills Christian Luiga tillträder blir Thomas Hendel, som idag är biträdande finansdirektör och Group Controller.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078