23948sdkhjf

Conveyorföretag får order på 40 miljoner – mitt i coronakrisen

Conveyortillverkaren OCS i Borås har fått en order på drygt 40 miljoner kronor, från en underleverantör till en av de stora fordonskoncernerna. Företaget kan inte avslöja vilken underleverantör det gäller, men ordern gäller ett nytt conveyorsystem till en fabrik i Sydeuropa.

– Detta känns fantastiskt. Vi har fått stora ordrar tidigare, 2018 till exempel fick vi ordrar på 100 miljoner under samma månad, men det har vi ju inte varit bortskämda med nu sista tiden, säger Kenth Almqvist, vd på OCS till Verkstäderna.

Det här är ett projekt som OCS har offererat under en ganska lång tid, men sedan februari har det varit pausat och tyst på grund av coronan. Eftersom många företag har gått sämre nu under ett tag, har Kenth varit orolig att projektet inte skulle realiseras. Därför är OCS extra glada nu när de fått en bekräftelse på 40-miljonersordern.

Vi behöver ju ordrar för att kunna fortsätta producera i år, så det här kom väldigt lämpligt. Vi har haft korttidspermitteringar under april månad, men nu kommer vi nog behöva justera det och gå upp till 100 procent i arbetstid igen, säger Kenth.

Conveyorsystemet ska installeras hos underleverantören i höst, så planering och tillverkning hos OCS kommer att dra igång direkt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094