23948sdkhjf

Gymnasium i samarbete med Saab och Silex Microsystems

Järfälla gymnasium inleder samarbete med företagen Saab och Silex Microsystems, som båda har verksamhet i Järfälla. Från augusti 2020 kommer elever på Teknikprogrammet att få lära känna två kraftfulla företag inom högteknologi.

Läs också: Se premiärflygningen av brasilianska Gripen

Med gångavstånd från Järfälla gymnasium ligger Saabs anläggning med runt 1 700 medarbetare, varav de flesta är ingenjörer. Strax bredvid finns expansiva Silex Microsytems, med sin spetskompetens inom sensorer och förmågan att kunna realisera kunders smarta idéer i sin högteknologiska miljö.

– Vi ser positivt på samarbetet med Järfälla gymnasium. Vi vill gärna bidra till ett stort teknikintresse hos unga idag, eftersom vi kommer att behöva deras kompetens i framtiden, säger Camilla Trollsås, HR-chef för Saabs affärsområde Surveillance.

Samarbetet mellan gymnasium och teknikföretag, kommer inledningsvis bestå av studiebesök för eleverna vid Teknikprogrammet på Järfälla gymnasium.

Både Saab och Silex Microsystems ser ett stort behov av att i framtiden kunna rekrytera duktiga medarbetare med olika kompetenser. För att detta ska bli möjligt, behöver fler ungdomar bli intresserade av grundläggande teknik och naturvetenskap, och våga satsa på en utbildning inom den tekniska sektorn. Genom samarbetet hoppas man kunna bidra till detta och samtidigt ge eleverna en inblick i vad deras nuvarande studieval kan leda till i framtiden.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109