23948sdkhjf

Stöttar industrins återhämtning från coronakrisen

Regeringen har förlängt initiativet Fossilfritt Sverige till 2024 för att fortsätta omställningen till fossiloberoende näringsliv. Initiativet ska stödja näringslivet i återhämtningen under och efter coronakrisen. Initiativet får även utökade uppdrag lokalt, regionalt och internationellt.

– Sällan har det varit så viktigt med tät samverkan med näringslivet. Vi behöver fördjupa och påskynda vårt samarbete för att lösa de två akuta kriser vi står inför – coronakrisen och klimatkrisen, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin

Fossilfritt Sverige ska fortsätta stödja svenskt näringslivs omställning till fossilfrihet, bland annat genom att följa upp näringslivets färdplaner för fossilfri konkurrenskraft. Fossilfritt Sverige kan även ta fram sektorsövergripande strategier som ska bidra till att förverkliga färdplanerna.

Fossilfritt Sverige ska även stödja näringslivet i att använda både befintliga och kommande färdplaner i omställningen till fossilfrihet i samband med återhämtningen efter den ekonomiska kris som orsakats av covid-19.

– Det är avgörande att den ekonomiska återhämtningen från coronakrisen är både grön och hållbar. Nu har vi chansen att lösa två kriser samtidigt och bygga en hållbar ekonomi, och då kommer Fossilfritt Sverige kunna fungera som ett viktigt stöd, säger miljö- och klimatminister Isabella Lövin

Fossilfritt Sverige ska även öka engagemanget i internationella processer där initiativet kan ge ett värdefullt bidrag, till exempel den globala ledarskapsgrupp för industriomställning som leds av Sverige och Indien. Initiativet ska även öka sin samverkan med och stöd till kommuner och regioner. Fossilfritt Sverige ska redovisa uppdraget i sin helhet senast den 31 december 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.281