23948sdkhjf

Tesla får klartecken – dock under polisövervakning

Från och med måndag nästa vecka får Tesla tillåtelse att återuppta produktionen på Fremont Factory i Kalifornien. Dock kommer de att starta upp under övervakning, då Fremont Police Department kommer att hålla koll så att de följer alla hälso- och säkerhetsåtgärder.

Läs också: SEAT får ny vd

Det är på Alameda County Public Health Departments Twitter det går att läsa att Tesla fått klartecken för omstart, men att polisen i Fremont kommer hålla ett öga så alla hälso- och säkerhetsåtgärder följs.

– Vi kommer att arbeta med FremontPD för att verifiera att Tesla följer fysisk distans och följer de överenskomna hälso- och säkerhetsåtgärderna, skriver de.

Tidigare, har Teslas vd Elon Musk, varit väldigt mån om att få starta upp fabriken. Redan i måndags, 11 maj, gick han ut med att de tänkte starta produktionen, trots Alameda Countys regler.

– Tesla påbörjar produktionen idag mot reglerna i Alameda County. Jag kommer att vara på plats med alla andra. Om någon arresteras borde det bara vara jag, skriver Elon Musk på sin Twitter.

Han fick även stöd av USA:s president Donald Trump.

– Kalifornien borde låta Tesla och Elon Musk öppna sin fabrik, NU. Det kan göras snabbt och säkert, skriver han på sin Twitter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094