23948sdkhjf

Tidigare ambassadören blir chef för Schaeffler

Peter Wittig har blivit utsedd till chef för den nyetablerade enheten Global Affairs hos Schaeffler. Hans uppgift kommer bli att ge råd och stödja styrelsen för Schaeffler AG när det gäller att anpassa Schaeffler-gruppen till de nya förändringarna med Global Affairs.

Läs också: SEAT får ny vd

Tidigare har Peter haft en omfattande internationell karriär, där han både representerat Tyskland vid FN, och varit tysk ambassadör i Washington. Under Brexits flagg flyttade han även och jobbade som ambassadör i London.

– De kommande åren kommer att bli mycket utmanande för oss som bil- och industrileverantör med global räckvidd. I denna miljö blir förståelsen för politisk utveckling och globala risker allt viktigare. Dr. Wittig, är en enastående expert inom detta område och ett stort tillskott för oss, säger Klaus Rosenfeld, vd för Schaeffler AG.

I sin nya roll rapporterar Peter direkt till vd Klaus Rosenfeld. Den nya enheten Global Affairs kommer, utöver politisk kommunikation och samordning av föreningar, även ha en nyskapad funktion, Global Risks, som kommer att ägna sig åt analys av globala risker och makroekonomisk utveckling.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094