23948sdkhjf

Växande marknad för elektroniklösningar

Elektronikföretagen får en alltmer tydlig roll i den tillverkande industrin i takt med att allt fler produkter blir uppkopplade. För Propoint AB är mässgolvet en viktig mötesplats som ger nya möjligheter, och därför kommer de även i år att synas på Elmia Subcontractor.

– Under hela vår tillväxtresa har vi varit utställare på Elmia Subcontractor just av anledningen att det här är en bred mässa där vi kan nå kunder som annars inte går på branschmässor inom elektronik. Vi har hittat väldigt intressanta kundcase inom vår målbild tack vare vår närvaro på mässan, säger Peter Skårfors, sales manager på Propoint.

Läs också: Mässan blir av som vanligt i mars – trots corona

Propoint AB kontraktstillverkar elektronikprodukter med kretskort som bas, från prototyp till serietillverkning i högautomatiserade produktionslinjer. Man köper in komponenter, kvalitetssäkrar, programmerar och testar samt monterar och bygger även kompletta produkter.

– De flesta OEM-företag saknar egen elektroniktillverkning och där blir vi våra kunders fabriksgolv och inköpsorganisation, säger Peter.

Propoint har satsat mycket på Lean Production, dels i produktionen men även i administrativa processer, och under 15 år har Kungsbackaföretaget gått från 36 miljoner kronor i omsättning till 170 miljoner (2019).

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.095