23948sdkhjf

Nytt 3d-material för de allra minsta delarna

Protolabs utökar nu sitt utbud av MicroFineTM-materal för 3d-printade delar. Den nya lanseringen är MicroFine TM Grey som kan tillverka prototypdelar ända ner till 0,07 mm. Det nya materialet har tagits fram efter kundernas efterfrågan på en mer neautral färg.

Läs också: LMD eller LMF, vilken metod passar till vad?

Lanseringen av MicroFineTM Grey är en uppföljning till den framgångsfulla lanseringen av MicroFineTM Green. Bakgrunden till den nya färgen är att många utvecklingsingenjörer efterfrågat en mer neutral färg. Båda materialen är särskilt framtagna för att användas för tillverkning av mycket små delar och för detaljer i mikroresolution.

Genom att använda specialiserad stereolitografi för 3d-printing, ska företagen snabbt kunna tillverka detaljrika prototypdelar, ända ner till 0.07mm.

– Innan MicroFineTM Green och nu MicroFineTM Grey introducerades, var man tvungen att kompromissa vid utvecklingen av riktigt små delar. De enda alternativen var att skapa formsprutningsverktyg med högre toleranser, eller använda andra dyra och tidskrävande processer, säger Andrea Landoni, ansvarig för 3d Printing på Protolabs.

Genom att kombinera de nya materialen med specialutvecklad utrustning kan Protolabs nu 3d-printa individuella lager på endast 0,025 mm.

– Nu går det att utveckla prototyper snabbt och iterera designen tills mikrodelen har rätt form och funktion innan tillverkningsprocessen inleds. Det gör att du får en komponent som är exakt och du minskar också utvecklingstiden avsevärt, ofta med flera veckor, säger Andrea.

Båda materialen ska kunna användas av alla branscher som kräver små delar, eller komponenter med detaljer som inte går att skapa med andra 3d-processer eller material.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.096