23948sdkhjf

Stor satsning ska öka konkurrenskraften i norr

InLead Automation AB har tillsammans med Affkon AB startat det nya bolaget InLead Nord. InLead Nords fokus kommer att ligga på robotlösningar till främst svarvar och fräsar, och bolaget har startats för att stärka konkurrenskraften för företag i norra Sverige.

Läs också: Vd-intervju: Roboten är kungen av automation

Inlead Automation har sen starten 2013 specialiserat sig på maskinbetjäning för svensk verkstadsindustri, och maskinbetjäningen till svarvar och fräsar står för cirka 80 procent av omsättningen. Det nya bolaget, InLead Nord, kommer främst satsa på försäljning i norra Sverige.

– InLead Nord kommer främst hantera försäljning av våra lösningar norr om Gävle. Vi kommer till viss del även ta stöd av Gemek i Ljusdal när service, support och installation ska göras. På detta vis kommer vi 70 mil närmre kunderna i norr och kan supporta dom på ett bättre sätt, säger InLead Automations vd Tommy Strand till Verkstäderna.

Det nya bolaget har även som mål att ha en egen enhet i norra Sverige, men exakt vart och när denna är tänkt att placeras kan Tommy inte säga ännu då det beror på utvecklingen. Däremot hoppas han att det nya bolaget kommer att generera fler arbetstillfällen.

– Vårt mål är en egen enhet i detta område med duktiga tekniker. Detta kommer dock inte ske första året/åren. Hur många anställda och var denna enhet kommer placeras kan jag idag inte säga, säger Tommy.

InLead Nord har startats tillsammans med Affkon AB, dels på grund av Affkons kundbas, men även på grund av deras kunskap av verktygsmaskiner och bearbetning.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093