23948sdkhjf

Nu återgår Scania till normal produktion, men utesluter inte varsel

Efter att ha stoppat sin produktion i några veckor för att sedan starta produktionen igen på en låg nivå i april, meddelar nu Scania att de kommer att återgå till normal produktionstakt igen i början av juni.

Trots att Scania kommer att återgå till normal produktion, kommer dock tusentals medarbetare att fortsätta vara permitterade.

De flesta inom produktion kommer inte längre att permitteras, men de flesta på tjänstemanna-sidan kommer att fortsätta att vara det i olika grad, säger Scanias presschef Karin Hallstan till Verkstäderna. 

Dessutom är det inte säkert att normaltakten kommer att hålla i allt för länge. Det kan nämligen bli så att orderboken kommer sjunka betydligt igen framöver.

– Nu arbetar vi av en orderbok som vi inte kunnat jobba ner under produktionsstoppet. Vad som blir den nya takten efter det avgörs av efterfrågan som vi redan nu ser är lägre än innan krisen, säger Karin. 

När Verkstäderna frågar Karin om eventuella varsel framöver svarar hon att det inte är omöjligt. 

– Vi utesluter inte några åtgärder för att anpassa oss efter det krisläge vi fortfarande befinner oss i. Personalminskningar är en av frågorna som diskuterats, avslutar Karin. 

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.093