23948sdkhjf

Nu drar de tillbaka permitteringar och nyanställer efter stororder

För tre veckor sedan fick conveyortillverkaren OCS i Borås en stororder på 40 miljoner, och nu har de fått ytterligare en order på 25 miljoner. Tillsammans leder ordrarna till att företaget nu kan dra tillbaka sina permitteringar, samt uppta tidigare planerade rekryteringar.

Läs också: Scania avslutar permitteringar

För tre veckor sedan fick conveyortillverkaren OCS i Borås en order på drygt 40 miljoner kronor från fordonsindustrin i Sydeuropa, och nu lägger en stor cykeltillverkare i Tyskland en order på 25 miljoner. Ordern är på en produktionslinje som kommer att installeras i cykeltillverkarens helt nya fabrik.

– Det känns fantastiskt. Inom loppet av tre veckor tar vi in affärer på dryga 65 miljoner kronor. Det är halva vår beräknade årsomsättning innan pandemin, säger OCS vd Kenth Almqvist.

På grund av de två senaste storordrarna kommer företaget nu kunna dra tillbaka sina permitteringar. Fram tills nu har de arbetat 40 procent i april och 60 procent i maj.

– Den här ordern gör så att vi kommer kunna minska korttidspermitteringarna och gå upp i arbetstid så att det blir full fart igen som vanligt. Från och med 1 juni kommer vi att gå upp till 80 procent, och vi tror att vi redan från 1 juli kommer kunna gå upp till 100 procent, berättar Kenth för Verkstäderna.

I januari i år flyttade OCS till nya lokaler, men strax efter att de flyttat in blev det tvärstopp på grund av coronan. Därmed pausades även rekryteringar som var på gång, men tack och vare de nya storordrarna kommer arbetet med att rekrytera nya medarbetare att kunna dras igång igen.

– Det känns jätteskönt att vi nu kan jobba som vi planerat för, och detta kommer även innebära att vi kommer kunna fullfölja rekryteringar som varit pausade. Det rör sig om två, tre stycken inom kort, plus projektledning och installationstekniker, säger Kenth.

Kommentera en artikel (1)
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.109