23948sdkhjf

Bygg din egen automationslösning

Elektroautomatik tar nästa steg i digitaliseringens värld och lanserar en konfigurator, där användaren själv kan bygga ihop sin egen automationscell.

Läs också: Debatt: EU-regler bromsar svensk tillverkningsindustri

I konfiguratorn Automationsbyggaren som bygger på principen bygg din egen automationslösning”, kan användaren välja på tjänster inom maskinbetjäning, visionsystem, kartongresning och robotservice. En nyhet är även att kunden kan välja att leasa sin automationslösning, istället för att köpa den.

Efter att ha fyllt i alla uppgifter i konfiguratorn får användaren fram en exempelmodell, en prislapp samt vad som ingår i leveransen.

I det här läget får kunden en första inblick i vad man kan få, säger Mattias Hallin, projektledare för Automationsbyggaren på Elektroautomatik.

Den färdiga lösningen sammanställs sedan tillsammans med experter på Elektroautomatik.

Läs också: Ny linjärrobot från KUKA

Detta är ett stort och viktigt steg för både oss och våra kunder. Projektet är en del av vår digitala utvecklingsstrategi och föddes under ett samarbete med Chalmers School of Entrepreneurship, säger Jonas Kjellberg, vd för Elektroautomatik.

Tidigt i projektet gjordes en noggrann undersökning av köp- och säljprocesserna där flera olika företag av olika storlekar och inriktningar kontaktades.

Det vi upptäckte var ett stort behov av standardlösningar samt att redan i ett tidigt skede få se en visuell bild av lösningen. Vi såg även att det är viktigt att i samma fas få ett pris och en uppfattning om vad som ingår. Det är så vi har blivit vana att handla idag och det inger en viss trygghet i köpprocessen, säger Jonas.

Digitalisering har varit ett viktigt fokusområde för Elektroautomatik under flera år, och även om man som kund ännu inte är i köpläge, välkomnar företaget till att testa konfiguratorn och ta kontakt för ett förutsättningslöst samtal.

Att köpa automation är ett stort steg och vi har all respekt för att man som köpare vill undersöka och jämföra både olika lösningar och olika leverantörer, säger Jonas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.078