23948sdkhjf

Tre storordrar för Lichron

Skövdeföretaget Lichron AB har fått en order gällande två stora fleroperationsmaskiner, samt förtroende att leverera YASDA till två svenska verkstadsföretag.

Läs också: Positiv sommar efter tuff coronavår hos maskinförsäljaren

Den första ordern består av ett Arborrverk samt en Karusellsvarv, och det är verkstadsföretaget IMS Maskinteknik i Enköping som investerar för att förnya sin maskinpark.

Arborrverket är tillverkat av den tjeckiska tillverkaren Fermat och benämns WFT13R. Maskinen har ett bord med storlek 1800x2600 mm och klarar 20 tons belastning. Rörelseområdet för maskinen är X/Y/Z 3000/2000/1500mm. Maskinen är utrustad med både ramm och pinol. Vidare är maskinen utrustad trustad med både ramm och pinol, samt automatisk huvudväxlare och ett styrsystem från Heidenhain.

Karusellsvarven modell ISVTC-2025 tillverkas i Korea av företaget Insung, och maskinen är en kraftig vertikal svarv som kan svarva 2500 mm med 12 ton på svarvbordet. Maskinen är utrustad med roterande verktyg samt en 8-backs chuck. Styrsystemet kommer från Fanuc.

– Tidigare har vi levererat Zayer bäddfräsar till IMS Maskinteknik och det här är en följdaffär efter ett tidigare gott samarbete med IMS och Storskogen, säger Jörgen Axelsson, säljare på Lichron.

Läs också: Sensys storkontrakt på 275 miljoner

De nya maskinerna kommer att levereras under sommar och höst 2020.

De två andra ordrarna är på Yasdas 5-axliga maskin PX30i och kommer från Hitab i Karlskoga och Willo i Växjö, som båda köper sin andra Yasda maskin.

Yasda PX30i.
Foto: Lichron

Modellen PX30i erbjuder produktivitet med 314 verktygsplatser och 33 paletter som standard, och är utrustad med en nyutvecklad och direktdriven spindel på 20,000 varv. Motor och spindel är monterad med Yasdas patenterade koppling. Spindeln innehåller också Yasdas system för självjustering av kullagrens förspänning, något som ska medföra stora fördelar då spindeln klarar tung grovfräsning på låga varvtal lika bra som finkörning med stora ytkrav på höga varvtal.

Rundbordet är byggt i form av vagga och har en direktdriven motor. Bordet är uppbyggt med stora diametrar på rullager med hög styvhet, och maskinen klarar arbetsstycken upp till 400x315 mm.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.298