23948sdkhjf

Siemens förvärvar svensk utbildningsleverantör

Siemens har förvärvat Göteborgsbaserade Vizendo som levererar virtuella operatörsutbildningar till fordonsindustrin, och förvärvet förstärker Siemens digitala erbjudande.

Läs också: Atlas Copco – nytt förvärv på 630 miljoner

– Att Siemens går in och hittar ett komplement till sin digitala tjänste- och företagsportfölj i ett svenskt företag känns både roligt och spännande. Att få ut nya, högkvalitativa produkter snabbare på marknaden med hjälp av virtuell operatörsutbildning är naturligtvis något som är högintressant för många av våra industrikunder, säger Mikael Leksell, vd för Siemens i Sverige.

Vizendo har erbjudit tjänster och mjukvara för Virtual Operator Training (VOT) sedan 2004. Genererad direkt från kundernas egna CAD/PLM-data, ska tjänsterna erbjuda fördelar baserat på affärsmodeller som bygger på konceptet Software-as-a-Service (SaaS).

– Virtuell utbildning har stor tillväxtpotential. Att ha möjligheten att utbilda medarbetare virtuellt och där de befinner sig ökar våra kunders flexibilitet betydligt, samtidigt som det innebär en minskad arbetsinsats och lägre kostnader. Vizendo’s tjänste- och mjukvaruerbjudande kompletterar vårt digitala tjänsteerbjudande, säger Karen Florschütz, vd för Siemens affärsenhet Customer Services.

Mer än 70 procent av Vizendos kunder använder CAD/PLM-data med Siemens lösning Teamcenter. Fokus ligger på produktions-, underhålls- och reparationsutbildning samt introduktions- och kvalificeringsövervakning.

Majoriteten av kunderna kommer från fordonsindustrin, men även från branscher som flygindustrin.

– Tillsammans kan vi utforska den fulla potentialen hos Vizendos teknik och expertis inom virtuell utbildning. Siemens globala närvaro och djupgående kunskap om industrin kommer att säkerställa att våra nuvarande och framtida kunder drar nytta av innovativa och tätt integrerade lösningar, säger Erik Gustafsson, vd på Vizendo.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.125