23948sdkhjf

Han tar över som vd för Volkswagen

Från och med 1 juli blir Ralf Brandsätter vd för märket Volkswagen. Tidigare var han operativ chef för märket. Herbert Diess, vd för Volkswagen-koncernen som tidigare även ansvarat för märket Volkswagen, kommer nu fokusera mer på sitt arbete som koncernchef.

Volkswagens koncernstyrelse beslutade vid ett möte den 8 juni att utse Ralf Brandstätter till vd för märket Volkswagen, med verkan den 1 juli 2020.

Läs också: SEAT får ny vd

Ralf Brandstätter är en av företagets mest erfarna chefer. Under de senaste två åren har han framgångsrikt lett Volkswagen som operativ chef och spelat en nyckelroll för att utforma omvandlingen av varumärket. Jag är därför mycket nöjd med att Ralf Brandstätter kommer fortsätta att utveckla Volkswagen som vd, säger Herbert Diess, vd för Volkswagen-koncernen.

Ralf Brandstätter föddes1968 i Braunschweig, och efter att ha fullgjort sin lärlingstid som montör vid Volkswagen i Braunschweig, studerade han industriell teknik och började sedan arbeta inom Volkswagen-koncernen 1993.

Efter olika positioner i internationella inköpsprojekt blev han assistent till styrelsen i generalsekretariatet för Volkswagen AG. År 1998 tog han över ansvaret för inköp av metall för chassi- och drivaggregatskomponenter och 2003 blev han projektledare för nya fordonsprojekt.

År 2005 flyttade han till Spanien som inköpschef på SEAT. 2008 utsågs han till medlem i SEAT:s verkställande kommitté med ansvar för inköp.

Läs också: Ny vd för VBN Components

År 2010 blev Ralf chef för koncernens inköp av exteriörprodukter och 2012 utnämndes han till chef för koncernens inköp inför nya lanseringar. I oktober 2015 blev Brandstätter generalrepresentant för Volkswagen AG och i december 2015 utsågs han till styrelseledamot för märket Volkswagen med ansvar för inköp.

Brandstätter har varit operativ chef för märket Volkswagen sedan 1 augusti 2018.

För Volkswagen har kursen mot framtiden fastställts. Med strategin Transform 2025+ som grund utvecklas Volkswagen till en av de ledande leverantörerna av koldioxidneutral rörlighet och är på väg att bli ett företag inom digital teknik. Jag vill tacka hela Volkswagen-teamet för deras enorma engagemang. Tillsammans kommer vi resolut att följa vår väg framåt, säger Ralf Brandstätter.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.094