23948sdkhjf

Tecknar ramavtal om barlastvattensystem för 100 miljoner

Fartyg som seglar i internationellt vatten är skyldiga att ha ett barlastvattenreningssystem ombord för att förhindra risken att invasiva arter utplånar lokala ekosystem. Det berättar Alfa laval som tecknat två nya ramavtal för just barlastvattenreningssystem.

Avtalen innebär direkta ordrar för leverans av Alfa laval Pureballast 3 till cirka 40 fartyg, med option på ytterligare 40 system.

Företaget arbetar med värmeöverföring, separering och flödeshantering.

Trots att sjöfartsindustrin har drabbats hårt av den pågående pandemin har företaget fortsatt att arbeta nära sina marina kunder för att säkerställa kontinuitet i deras dagliga verksamhet – och förbereda dem för framtiden.

- Vi är stolta över att ha säkrat dessa order – inte minst i dessa utmanande tider, säger Sameer Kalra, chef för Marindivisionen och fortsätter:

- Vi får bekräftat att vårt fokus på kontinuitet i verksamheten har varit framgångsrikt. Vi har arbetat hårt för att fortsätta vara nära våra kunder och kan stödja dem när de behöver oss, trots de begränsningar som pandemin innebär. 

De två ramavtalen löper över de kommande tre åren.

Värdet av de direkta ordrarna är cirka 100 miljoner kronor, vilket inkluderar Alfa laval Pureballast 3 system och i vissa fall även däckhus och hjälppumpar. 

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078