23948sdkhjf

Stänger fabrik och flyttar produktion till Sverige

Nu meddelar ELKO att de stänger ner sin produktion i Norska Åmot och flyttar sin produktion till Schneider Electrics distrubutionscenter i Örebro samt Schneider Electrics fabrik i Merten, Tyskland.

Läs också: BEE Automation i partnerskap om effektivisering

Flytten är en viktigt del i att säkra ELKO:s planer under de kommande åren och kommer som en följd av en grundlig utredning som har pågått sedan januari i år. Flytten går också i linje med koncernens strategi att sammanföra den europeiska produktionen i färre och större fabriker.

– Naturligtvis var det ett svårt meddelande att ge till de anställda på Åmot, och för många var det ett mycket tungt meddelande att få, säger Karoline Nystrøm, ELKO:s ordförande och vd för Schneider Electric Norge.

Under de senaste åren har ELKO:s fabrik i Åmot stått för en allt mindre andel av ELKO:s försäljning, och i en allt tuffare marknadssituation måste ELKO producera sina produkter på det mest rationella och effektiva sättet för att upprätthålla och utveckla sin marknadsposition i Norge och Norden. Som en del av Schneider Electric ges goda möjligheter att uppnå just detta.

Flytten är planerad till 2021, och under tiden kommer produktionen rulla på som normalt i Åmot.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Sänd till en kollega

0.079